Jag <3 house

Jag kan inte fatta att du flyttar nu, Ulrika! Det är så overkligt att du ska lämna Sverige och bo med din big P!
Jag hoppas du kommer kunna uppdatera en del och berätta hur det går... Inte för att jag har vart särskilt duktig på att uppdatera om hur det går för mig... Men jag har ju inte haft så bra tillgång till internet förrän nu.

Tiden går så fort häruppe, vilket nog beror på att jag spenderar mycket tid på jobbet, 9-10 timmar om dagen, då det är högsäsong är det sjukt mycket att göra och blir därför övertid ibland. En dag denna veckan har jag börjat jobba kl 03 och jag har även vart väldigt förkyld hela veckan så har varit extra trött och lägger mig ganska tidigt på kvällarna.
Söndagar är bagarnas lediga dag och idag behövs den speciellt mycket, jag har jobbat 6 dagar i streck (pga att en bagare vart sjuk) och vi var ute igår. Det fantastiskt bra bandet "Dimitri Vangelis & Wyman" var på harrys igår och spelade house. Dansade i timmar!

Jobbet känns bättre och bättre för var dag, Ida ansvarar för bageri-sidan och jag för konditori-sidan och det funkar bra. Det känns som jag har ganska bra koll. Den tredje bagarn jobbar då vi är lediga.
 
Undrar vad som händer idag, lite skidåkning kanske?
 
 
/ E

Flyttlasset går imon!!

Godkväll!
 
Här hemma är det fullt hus för vi har både gäster över och så har min underbara pojkvän Patrick kommit hit. Han körde i ett sträck ända från Nederländerna i fredags för att hjälpa mig flytta. Även om det har känts jobbigt under hösten med allt som en "flytt" kommer innebära så vet jag nu att jag gör helt rätt. Jag ser fram emot att bli sambo med Patrick och få lite persektiv på mitt vanliga liv. Språkstudier väntar och jag är till och med taggad inför att plugga :D Hoppas att jag blir proffs på holländska!!
Imon blir det till att packa in alla kläder och kartonger i bilen för att sen tuta och köra...
 
Så här är jag. Med lite pirr i magen men med ett STORT leende på läpparna.
 
/ Ulrika

Välkommen hem till oss

 
Välkommen till den lilla byn Zwartsluis!
Sluis betyder vattensluss och zwart blir såklart svart och då syftar man på vattnets färg.
 
 
 
Här är min pojkvän Patrick som står vid en vattensluss på vår gata.
Bakom honom ser ni radhuset med grön fasad och detta är "THE HOUSE"
 
 
 
Detta är vattenlåset. Som ni kan se finns det mycket vatten runt oss och det är precis så det är i Nederländerna. Det finns alltid en massa vattenmassor som måste ledas bort på något sätt. Tur att jag gillar vatten!
Och ja, ursäkta min bild som är aningen ljus men så fick det bli :P
 
 
Tittar man åt andra hållet ser det ut såhär.
.
 
Sockerbetor! Dessa var skördade alldeles intill Patricks föräldrahem ute på landet...
 
Jag sparar andra bilder till ett senare tillfälle. De jag har nu är tagna under höst/tidig vinter så det finns ju bättre årstider att visa upp :)
 
Natti / U.
 

Voilà!

God afton!
Jag känner mig rätt trött alla redan men ska blogga lite först :)
Dagens blodgivningen blev lyckad fastän jag var lite nervös innan och under själva "ingreppet". Jag har alltid varit spruträdd men jag ser det mer som ett nödvändigt ont för det är ju så himla bra att kunna få hjälpa till (med sitt blod) ifall någons liv är i fara :) Och att försöka träna bort rädslan är ju bara bra!
Jag passade på att intervjua den unga biomendicinska analytikern som stack mig om hennes yrke. Jag är nyfiken på arbetslivet, på allt! Man kan få höra nyttigheter eller sånt som triggar ens intresse ju! Sen var det såklart skönt att leda bort tankarna från kanylen som satt i armen :O :$
 
 
Nu är jag lite stolt över mig själv och hoppas att mitt blod gör någon glad^^ / U.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Åderlåtning

Hej hej Sverige. Då sitter man här igen i tryggheten i min gamla stadsbuss som jag har åkt miljoner gånger (känns det som). Idag bär det av till sjukhuset men det är ingen fara med mig, jag ska bara dela med mig av mitt blod och vara god medmänniska :D

Ps! Känns skönt att skriva lite, det har inte blivit så ofta på sistone. Jag lovar att lägga upp lite bilder från Hollandsbesöket senare idag.
Nu peppar jag mig själv inför blodgivningen!! :)

Vi hörs! / U.

Bakning <3

Nu har jag vart här i Tandådalen några dagar och det känns så mycket bättre än jag väntat. Jag och Ida (bageri-ansvarig) kommer väldigt bra överrens och hon är jättetrevlig. Vi fick inte vår stuga direkt då nyckeln var på vift på posten så vi fick bo hos en som jobbar på wärdshuset i två dagar. Nu har vi sovit vår första natt i stugan och den är väldigt "stugig" och mysig. Det dumma är dock att den är gjord för 2 pers så nu är den lagom, men när Souve kommer på måndag, som jag ska dela rum med, så kommer det bli sjukt trångt, vi lär inte komma överrens om våra sovplatser då det faktiskt är en våningsäng vi har ;P

Nu till jobbet... Denna första vecka så har vi inte fått något schema, utan ska komma och gå som vi vill, då vi inte går bredvid någon. Ida kör också sin första säsong här så är lika ny som jag och vi hjälps åt för komma in i det hela. Vi håller på att fylla frysen inför högsäsongen och för att vara på den säkra sidan jobbar vi över ibland så vi får mycket gjort. Idag jobbade vi 10 timmar så nu är jag helt slut!
 
Det känns iallafall sååå kul att jag får baka igen - och nu får jag lön för det! Overkligt!
 
 
/ E

2 dagar kvar...

... tills jag flyttar till Sälen över säsongen, och det känns både bra och mindre bra. Ska bli kul att äntligen få jobba i ett bageri, har ju längtat i ett år nu nästan, men jag oroar mig för att jag inte kommer klara det eftersom det är lite mer än en månad sen jag slutade skolan och det känns som jag glömt allt jag lärt mig!
 
Jag har packat en väska och egentligen får jag bara ha med en resväska (plus skidor och pjäxor), men eftersom bussen inte ens är halvfull upp dit så får jag ha med en eller två extraväskor. Får se hur många väskor det blir, jag vill ju har med så mycket saker, som duntäcke t.ex. ;P 
Jag har iallafall inskaffat nya varma pjäxor, så nu ser jag verkligen fram emot att inviga dom i Sälens backar!
 
Här snöar det för fullt och blåser en del, ingen jämfört med hur det varit för Sophia, men endå. Det gör mig inte särskilt sugen på att ta mig ut och motionera...
Ända sen mitt friskis kort gick ut så har det blivit dåligt med träning, jag försökte att jogga med inläggen men det gjorde ont ändå, så har hållt mig till promenader.
 
I förrgår körde jag detta magpass och jag har fortfarande träningsvärk...
 
 
Try it!
 

I helgen blir det mys med familj + L. Åker buss från Gbg på söndag morgon och är framme i Tandådalen på kvällen.
 
 
/ E

HOLLAND

Har kommer forsta blogginlagget fran mig i Holland! Jag ar just nu har tillfalligt for att fira ''Sankt 'Nicholas", en jullik hogtid som egentligen ar barnens hogtid men min pojkvans familj tanker antranga sig lite extra och fira den med mig - precis som forra aret. Patrick hamtade mig fran en flygplats i Tyskland i mandags och jag aker tillbaka till Sverige en vecka senare. 
 
Vi bor in oss i Patricks farfars radhus och upptacker nya platser i den lilla nederlandska byn vi bor i.
Just nu rader full storm i norra Nederlanderna och den kanns aven av har. Jag tanker lite extra pa min och Elins van Sophia som ar utbytesstudent i Skottland den har hosten. Stormen passerade namligen Glasgow innan den kom hit och det var deras storsta storm nagonsin tror jag. Hoppas att Sophia mar bra!
 
Det kanns att det har ar borjan pa ett nytt kapitel. Livet som staderska kanns redan valdigt langt borta och det ska bli skont att slippa ha den vardagen. Jag vantar med spanning pa den 11:e December da man far sitt preliminara studiebesked. Jag ar taggad pa att borja plugga och ha den vardagen :D
 
Elin, nu har vi tva i stort satt traffats for sista gangen pa ett bra tag sa nu far vi borja blogga om allt nytt!
Vad gor du under dina sista dagar hemma bland familj och goda vanner?

RSS 2.0