God Jul & Gott Nytt Ar fran oss i Australien!!

Antligen kommer ett litet livstecken fran oss campare i landet Down Under! Vi har varit ute och rest i en dryg manad nu! Campandet ute i det fria borjade pa Kangaroo Island (som Elin skrev om tidigare) och det var en underbar "island" med massa vilda djur och fin natur. Nu nagra veckor senare sa har vi nu hunnit med att aka fran east till west och befinner oss just nu pa Australiens Vastkust i en stad som heter Albany. Har campar vi gratis och utbudet av strander ar stort, den ena vackrare an den andra. Darfor bestamde vi oss for att spendera jul och nyar har och det ar vi nojda med! Det soliga varma vadret som alla har talat om har antligen visat sig for oss och vi battrar pa brannan i stort satt varje dag. Men forsiktigheten gar forstas forst och bade Elin och jag har snart gjort slut vara solkramer med en solskyddsfaktor pa 40 och 50+!

Vi har inte hunnit med att surfa sedan senast pa vart surfcamp i Sydney men vi hoppas kunna hyra brador och ge oss ut i havet i DENMARK, som ar vi nasta destination. Vi siktar pa att dra oss mot Perth men varfor har brattom nar man kan skynda langsamt ;) Det finns sa mycket att se har pa sydkusten i Western Australia!!
Nu kan Elin och jag dessutom skryta om att vi har kort bil i Aussieland, pa VANSTER SIDA! Avsandet mellan ostkusten och vastkusten ar STORT och under en av dagarna hann vi kora drygt 100 mil tillsammans med Patrick, var hollandske van... Det Ni! Den strackan heter "Nullarbor Plain" och pa latin betyder det "Inga Trad" och det var just vad landskapet bestod av: inget alls pa varje sida av vagen. Bara laga buskar och en vag som slingrade sig omsom rakt och omsom krokigt under flera mil. Vi hade tur som hade molnigt vader under storre delen av resan for annars hade temperaturen stigit rejalt bade for oss och Patricks bil "Katya" som ar en bla Toyota Camry.
JULAFTON vill vi forstas hora lite om.. Det blev ett julfirande pa australienskt campingvis!! Dagen borjade med att vakna upp i ett varmt talt och onska varandra "Merry Christmas" & "God Jul" & "Vrolijk Kerstfeest" (hollandska). Sedan for vi till Stranden for att bada med snorkeln pa och sedan fiska en smula (utan fangst, som vanligt..). Senare julhandlade vi lite infor middagen och lyckades vara ganska kreativa! For till vart julbord slangde vi pa bade kanguru, skinka, korv, potatisklyftor pa barbiequ'n. Lite sallad med lite brie och fetaost gjorde det hela kalas. Till det dracks det cola och ginger beer. Vi tjejer hade forberett ROCKY ROAD for att fa var beskarda del av julgodiset och var julafton 2011 i Australien blev suveran!
Idag ar det nyarsafton och vi spenderar en av vara sista dagar i underbara Albany. Ikvall blir det annu en god buffe och nagot bubbligt att skala med. Sa nu hoppas vi att vi alla har haft en lika trevlig jul som vi har haft och Elin och jag (Ulrika) passar pa att onska er alla ett GOTT NYTT AR!! <3
Xx Ulrika

Bildregn fran surflagret









Saknar er alla dar hemma!!! <3

x Elin

RSS 2.0