Vår i Sälen?

Idag har det verkligen känts som att våren är kommen. Det har känts riktigt härligt men ändå så fel! Jag menar, jag vill ju ha massa snö och några minusgrader... Nu har vi haft plusgrader i flera dagar så massa snö har smält och asfalten har kommit fram, det var längesen man såg den!
Jag upptäckte ju dessutom hur kul det är med längdåkning i söndags, så det vore typiskt om snön ska smälta bort nu... Jag har fortfarande träningsvärk i låren från längdåkningen, sådan bra träning det ger! Jag kommer säkert skaffa mig egna längdskidor snart, så roligt var det att åka!

Det var sjukt härligt att jogga i det fina vädret idag. Jag är ganska duktig på att ta mig ut på motion. Men kan bli bättre! Heja oss, Ulrika!
 
Bild tagen förra veckan, strålande sol och ett par minusgrader - perfekt!


/ E

Speak Dutch?

Som förra inlägget nämnde så har jag haft fullt upp med studierna sen terminen drog igång och nu i helgen tog jag äntligen en pluggpaus eftersom motivationen tröt och jag hade ändå gjort "klart" mina uppgifter för veckan. Jag har nu också börjat studera nederländska på allvar genom distanskurs på Stockholms Universitet. Jag märker att jag redan börjar få in uttalet på de glosor som jag lär mig, tack vare alla de gånger jag har hört nederländska talas under alla besök här. Det ÄR ett väldigt lustigt språk och kanske inte ett av de vakraste språken men vad gör man inte för kärleken? Thank God I'm linguistically gifted! ;) Det går utav bara farten liksom...
 
 
 
Något som inte går av bara farten är min träning... Den har fått lida på grund av studierna som har tagit all min tid. Elin och jag har pratat om det här fenomenet som kallas "sambokilon". Jag börjar förstå faran med det hela - alla mysiga middagar man lagar tillsammans med pojkvännen och sen mysa framför någon film med det ena eller det andra i snacksväg... Alla holländare är dessutom som galna i pommes frites och allt annat som går att fritera (vilket i sin tur betyder att alla familjer äger en fritös som används flitigt). Jag är inte mycket för friterat alls men vi har en granne som vi köpter friterade fiskfiléer av varje torsdag och det är väl så långt jag kan sträcka mig... MEN här om dagen bröt jag ÄNTLIGEN mitt motionsförbud och tog mig ut på en morgonpromenad och såg soluppgången. Nästa dag lyckades jag till och med ta mig ut på en joggingtur i solen! Nu får jag se till att prioritera min hälsa (vid sidan av studierna) och jag håller just nu på att ändra om lite i mina matvanor. Elin och jag lyckades ju verkligen superbra med att gå ned i vikt under det andra halvåret i Australien och har jag gjort det innan så kan jag göra det igen!
 
 
 
 
Vad händer mer då? Eftersom det snart är fettisdagen och Patrick inte har smakat semlor än så bakade vi en omgång som vi bjöd hans bror och flickvän på. Dom blev mumsiga!
 
 
 
 
Det är verkligen vår i luften här i Nederländerna. Snödroppar väller det av och krokusarna har börjat titta upp. Jag tror till och med att jag såg en fluga flyga omkring ute. Då kändes det som vår.
 
 
 
/ Ulrika

Standby

Ja nu får det vara dags för ett blogginlägg tillsammans med frukosten. Det mesta runt omkring har fått stå på standby sen jag började plugga engelska och det har ju sina fördelar och vice versa (betyder 'tvärtom' Elin^^). Det är stor skillnad på att jobba heltid och på att plugga heltid. Jag som pluggar på distans slipper pendla men det är svårt att koppla av framåt kvällen och sluta innan 20.00. Då ska det väl också nämnas att jag börjat vid kl 08.00 på morgonen. 
Jag är glad för att ha kommit igång med att läsa skönlitteratur i samband med kursen. Alla de tre böckerna som vi har läst sen terminsstarten har varit bra: The Curious Incident with the Dog in the Night-time, Purple Hibiscus och The Remains of the Day

Tiden bara går...

...och går och går. Har vart i Sälen i över två månader nu och snart är det bara halva tiden kvar... Det börjar bli dags att ta reda på vad som händer härnäst. Plugga i London? Hitta jobb hemma? Jobba säsong på typ Öland? Hmm...
 
Jag har nyligen vart hemma i Jönet ett par dagar vilket var såå mysigt. Nu är jag även laddad inför högsäsong i Sälen. Sportlovet har satt igår så det blir fullt ös ett par veckor framöver. Gött!
 
 
Fina dammsugare vi gjorde på jobbet häromdagen...
 
 
/ E
 

RSS 2.0