Adelaide

Vi befinner oss nu i Adelaide som ligger i Australiens sodra distrikt. Vi kom hit i tisdags efter en 24 timmars lang (och kall!) bussresa. Pa stationen valkomnade var kare hollandare Patrick oss, en kille vi larde kanna i Melbourne som fragade oss om vi ville folja med under hans roadtrip till vastkusten och det sager man ju inte nej till! Forsta ska vi passa pa att utforska Adelaide lite, vi ska bland annat ta oss over till on Kangaroo Island och gosa med kangurus :D
Sa nasta vecka nagon gang ska vi kora Patricks lilla Toyota mot Perth, ska bli spannande att kora pa vanstersidan av vagen!!
I Perth ska vi borja vart arbetssokande, vi hoppas pa att plocka frukt pa nagon gard :)

Btw, igar sag vi forsta delen utav Breaking Dawn pa bio och den var sa sjukt bra!! Nagon som vet nar den allra sista delen kommer?


Ahh, jag vill sa garna ladda upp fotona fran surflagret men det gar inte :( Typiskt.

X Elin

Surf Camp

Crescent Head:

Tank er ett litet paradis nara havet pa Australiens ostkust, langt utanfor stadernas ovasen och utan signal till varken telefon eller internet. Da kan ni tanka er att det var den perfekta platsen for vart "Weekend Escape" som var surfkurs kallades. Vi hade hort om Mojo Surfing (som agenturen kallades via en av Elins kompisar) och tankte att vi skulle ge det hela ett forsok. Man kan ju inte aka till Australien UTAN att testa surfing!

Alla deltagarna anlande efter en 6 timmars bussresa till lagret pa fredag kvall runt midnatt for att sedan samlas for en kopp te och snack runt lagerelden. Det var mysigt och inte minst jag och Elin kunde ga ned i varv infor den "stora morgondagen". Tyskar, kanadensare, schweizare och amerikaner samt en britt fanns i gruppen. Jag och Elin var nojda over att vara de enda svenskarna for en gangs skull - man stoter pa manga landsman under vistelserna pa hostel.
Det blev en tidig start nasta dag och frukosten med farsk frukt, flingor, rostat brod och te och kaffe fortardes ute i friska luften i ett litet uthus med langbord. Darefter foljde en teorilektion om surfing och teknik samt havets alla farligheter. En av de forsta saker surfarinstruktorerna berattade for oss var att vi INTE behovde oroa oss for hajar och nagon sade lite skamtsamt att 100 hajar hinner se dig innan du far syn pa EN enda! Det lat ju lite motsagelsefullt men hur som haver... vi struntade i hajarna och alade i vatdrakterna som vi hade till lans. Sen skulle alla bara ned sina surfbrador till standen och de var ganska stora och klumpiga. Storleken berodde pa att nyborjare behover lite storre brador att balansera pa. Det kandes hur coolt som helst att ens bara vistas pa stranden med en brada under armen! Sen blev det annu en genomgang da alla lag pa mage pa sina brador i en cirkel och skulle harma instruktoren da han stallde sig upp fran liggande stallning. Det var nog da vi borjade undra om vi ens skulle fixa det dar med surfing...

Vadret var UNDERBART med en massa sol, vagorna var ganska stora och det blaste friskt. Alla fick hjalp av ledarna med att komma ut en bit fran standen och sedan holl de i ens brada tills ratt vag kom innan de slappte ivag en. Jag vet inte hur mannga ganger jag flog i med huvudet fore och det blev bade magplask,sidplask och ryggplask. Det hade nog sett ganska komiskt ut om man var askadare men val ute i havet hann man bli riktigt frustrerad emellanat. Men det var val vart allt kampande efter forsta gangen man antligen stod upp nagra sekunder! Det var en san harlig kansla som riktigt kandes i magen! Nagot bade Elin och jag overraskades av var hur otroligt utmattande det ar att surfa! Efter att ha tagit sig igenom flera kraftiga vargor MED surfbradan for att sedan ligga pa bradan, paddla och stalla sig upp mitt i en vag OCH sta kvar, da vet man att man lever! Som vi flamtade och flasade! Det ar verklgien inte lika "latt" som det ser ut pa tv! Jag tror jag lyckades sta upp pa min brada ca 5 ganger under de forsta 2 timmarna...
Maten som serverades under var surf camp var verkligen frasch och delikat. Alla var SUPERHUNGRIGA efter lektionen och sjalv at jag som om jag aldrig sett mat forut!!

Efter en stund var det surfing igen som gallde och vi gav oss aterigen ut bland de brusande vagorna. Denna gangen gick det battre och jag tappade faktiskt rakningen pa hur manga ganger jag lyckades sta upp pa min surfbrada. Fast det blev en del forbannade skrik fran bade mitt och Elins hall! ^^ Havet far en verkligen att kanna sig liten och hjalplos da man standigt dranks eller kastas omkull av vag efter vag. Men det var det vart!
Middagen bestod av en "barbie", vilket ar australienarnas slang for barbeque och det var saklart jattegott! Som backpacker ar man annars van vid att inte ata vidare lyxigt...hehe. Pa kvallen drack vi ol, goon (australienskt billigt vin) och det ordnades en stor lagerbrasa pa stranden. Stjarnorna pa himmelen var nog de vackraste vi nansin hade sett, Elin och jag.

Pa sondagen sov vi aningen langre efter festandet vid brasan och sen var det stranden som gallde. OTURLIGT NOG hade vi blamarken pa hofterna efter bradan och varldens traningsvark - vi kande oss mer som 200 ar istallet for 20. Denna dagen var vagorna annu storre men vi kampade pa bra, lyckades aterigen sta pa bradorna och pa bussen tillbaka kunde vi kanna oss VALDIGT NOJDA. Trevligt folk, snygga australienska instruktorer och massa surfing!!!

PS! Bilder kommer ;)

Xx Ulrika

Halloween i Melbourne 2011

Halloween brukar ju inte vara sa stort i Sverige och darfor hade vi (som vanligt) inga forvantningar infor dagen. Men sa fick vi radet att aven om det inte ar stort i ens hemland sa borde man se till att fira dagen pa australienskt vis da vi ar har! Men far ta seden dit man kommer liksom. Och eftersom Halloween ar STORT i Aussie sa kom det sig att vi gick "all in" och firade en Australiensk Halloween med dunder och brak :D

Vart hostel "NOMADS Industry" i Melbourne hade ordnat en riktigt stor Halloweenfest och alla vara (nyfunna) vanner skulle vara dar sa vilken fest vi skulle dra till var givet!
Kvallens val av kladsel fick vi klura pa ett tag men ganska snart hade vi "planen" klar for oss. Jag ar lite utav en saksamlare och hade lyckats samla pa mig ett gang plastsackar fran ett tidigare hostel. Dessa kom jag pa att man faktiskt kunde kla sig i och vara "lik". For sa vitt jag vet funkar svart plast utmarkt att linda in doda kroppar i innan man graver ned dom i skogen.. eller? ;)
Elin och jag begav oss sedan ut bland Melbournes alla butiker for att leta silvertejp, fejkspindlar, blod och ansiktsfarg. En riktigt rolig jakt!
Med rufsigt har, lite eukalyptuskvistar uppstickade har och var + en bra story om hur vi mordades och begravdes av en riktigt hemsk man och om hur vi endast pa Halloween kunde ta oss upp ur jorden och vilset vandra omkring blev succeen ett faktum.

Bildregn:


Ulrika


Elin


Tadaa! Jag och Elin - levade doda, endast for en kvall.


Har ar var Hollandske van Patrick som var utkladd till tysk pojkscout :)


Laskig bartender-zombie som forberedde en av kvallens tavlingar.


Voila! Har har ni vinnarna av kvallens "basta utkladnad". Jag kom pa delad forstaplats med var van franmannen Alexis som var "gubben i ladan" :D Priset var gratis dricka i baren och det sager man ju inte nej till^^


Arran, Elin, Ian och Alexis (som gor kvallens galnaste min!!).


Festfolk :)


Liket Elin, omgiven av skotska tvillingarna Arran och Sean.


Hang i korridoren med tyskt / franskt festfolk.

I hope U enjoyed it - cuz we did!

Xx Ulrika

Melbourne & Canberra

Att ta sig tid till att blogga ar verkligen lattare sagt an gjort! Ska FORSOKA battra oss ;)

Sist jag bloggade stod jag pa centralstationen i Sydney och har star jag aven idag. Vi har sen sist varit i Melbourne & i Australiens huvudstad Canberra... Melbourne var definitivt en stad for oss, vi larde kanna massvis med trevliga manniskor fran alla mojliga lander. Vi spenderade mesta tiden at att umgas med folk, laga mat ihop, spela kort, dricka vin vid hamnen, ga i parker & langs strander, shoppa pa Victoria Market, fika i svenska kyrkan m.m. Vi firade halloween pa Nomads (hostelet vi bodde pa) vilket blev succe - Ulrika & jag kladde oss i svarta sopsackar & silvertejp, smetade in vara ansikten i vit kram, blodade ner oss lite varstans och med spindlar & kvistar i haret sag det ut som vi precis stigit upp ur jorden, vi var alltsa lik som blivit mordade & begravda! Ulrika spelade sin roll sa bra att hon vann delad forsta plats med gubben i ladan!! Sjukt kul kvall!
Sista dagen i Melbourne akte vi pa en dagstur langs med Great Ocean Road med dess vackra strander, maktiga 12 apostlar (idag star bara 8st kvar dock) och all intressant historia!

Vi anlande i Canberra med laga forhoppningar da vi hort att det ar en trakig stad, vilket stamde ganska bra men tack vare toppenvader och roligt folk pa vart hostel blev vi positivt overraskade. Vi promenerade omkring otroligt mycket, gick pa museeum och i botaniska tradgarden dar vi antligen fick se kangurus for forsta gangen! :D Bl.a. en mamma som tvattade sin bebis som lag i pungen, saa mysigt!
Under sista kvallen gick vi ut pa en irlands pub med ett gott gang.

Som sagt ar vi aterigen i Sydney sedan igar, och da vi kom till vart hostel stoter vi pa var gamla klasskompis Michelle fran hogstadiet, varlden ar sa sjukt liten!!
Vi har hamtat ut vara australienska bankkort och skattenummer som vi bestallde sist vi var har sa nu kan vi borja arbeta! Imorgon ska vi ta en dagsutflykt till Blue Mountains och pa fredag ar det antligen dags for SURFCAMP!!! Som ni forstar ar vi extremt taggade!! :D


X Elin


G'day Mates

So now Elin and I've been in Melbourne for a whole week. We've had ALL sorts of weather and tried out 3 different hostels. Even though we just happened to take a detour to Melbourne we are sooo happy we came here 'cuz we've made lots of new friends and we feel slightly wiser about what to do and where to go next. Soon we're heading back to Sydney to pick up our tax file numbers and use our surfing vouchers for MOJO surfing. We're gonna rock!!! ... ehm at least I hope so!

How do we spend our days? Well we try not to sleep for too long in the hostel so we can have a long and cozy "breekie" b4 we head out in the city of Melbourne. Then we might pass the library to use the free internet for a while. :P We love doing sight seen, shopping and go for long walks so that's kind of all we do :) Being a backpacker make you veeery hungry and during this week in Melbourne we've had both french and dutch guys cooking for us (!). How lucky we are!! But we've been cooking for them as well and we discovered "swedish stewed macaronis" actually does it for most people even though it felt a bit risky preparing it with Australian ingredients ;)
After dinner we just head out to frolic in the streets or in the parks. We've had a few "pick-nicks" by the old pier on south bank and it's all about good company really. It doesn't matter where you are if you're with good friends <3

That's all for now.
Xx Ulrika

RSS 2.0