Varför höstdeppretion när man kan vara GLAD!?

Glädjen som började i gryningen har följt mig genom hela dagen och jag är så nöjd. Känner kreativitet och inspiration. Sånt går inte när man är stressad eller nere. Antar att det hjälpte att gå upp tio minuter tidigare så att man hinner ta emot dagen och inte få den kastad på sig som vanligt^^

Höstdeppretion är inte min grej men fick höra häromdagen att jag låter så orolig och negativ jämt om man frågar mig om vardagen. Det läskiga är att jag inte märkt det själv - det är väl framtiden som spökar... Men nu sätter jag ned foten! Jag tänker njuta av allt som finns att njuta av.

Eftersom det är Halloween-tider tänkter jag överraska barnen på förskolan där jag städar genom att vara utklädd till städande häxa imon! Det ni...

/ Gullrika

Friskis ♥

Körde skivstång vid lunch och det kändes efter gårdagens skivstång!
Ska nu till friskis igen och boxas. Var längesen jag gjorde det, minns att det är sjukt kul!

Älskar att kunna träna mycket och när jag vill!
 
 
/ E

Fit!

Ännu en tidig morgon sitter jag på bussen mot jobbet. Jag är "fit for fight" igen och är på ett fruktansvärt positivt humör^^ Är förvånad över mitt fantastiska immunförsvar ;) Elin och jag tänkte simma idag men jag tror vi skjuter på't - det är bra att spara till en regnig dag, när man behöver det där lilla extra för att lyckas motionera... :)

/ U.

Onsdag

Tidig morgon igen, körde skivstång kl 06.45 imorse. Somnade direkt efter frukosten sen, det är det sköna med att vara ledig, att kunna sova när man vill!
Ska nu iväg på ännu ett pass, jympa puls (mer kondition än jympa medel). Ska sen lyxa till denna onsdag med middag och bio :) 
 
 
/ E
 
 
 

Sjuk?

I söndags tog jag en joggingrunda med lillebror som pushade mig upp och ned för samma branta backe tre gånger för att få upp flåset. Inte visste jag att han kunde vara en sån' bra personlig tränare. Han hänger mycket på gymmet emellanåt så det är alltid extra roligt när han vill motionera ute med syrran. Sen på måndagen kom ovädret med storm och regn och det fick bli en kort kvällspromenad på kvällen. Alltid något. Idag, tisdag hade jag tänkt ge mig ut och jogga på egen hand men mitt under jobbdagen började jag svettas och kallsvettas för att sen bli darrig och kunde inte fortsätta städa längre. Det fick bli att gå hem till sängen och krypa ner. Dock vet jag inte om jag verkligen har feber för kroppstemperaturen var snarare för låg då jag kom hem (36.6C) och nu är den på 37.3 grader. Så vad gör man.. Ta det lugnt och vänta?
 
Ulrikas mättande Crèpe
 
 Bilden ni ser är min lunch idag. Jag tog en grahamspannkaka och fyllde med strimlad skinka, champinjoner, majs och tomat. Under hade jag lite cream cheese med vitlök och ovanpå kryddade jag med salt, peppar och timjan. Topping är valfritt men jag hade lite gräddfil och sweet chilisause. Enjoy! / U.

Earlybird

Körde ett pass på friskis redan klockan 7 imorse. Skönt att börja dagen tidigt även att jag är helt ledig, speciellt eftersom det är mindre folk som tränar på morgonen. Körde jympa medel, 45 min.
Var även ute på en PW/jogging runda på eftermiddagen, mina benhinnor gjorda dock himla ont :(

Kokade en god soppa idag på pumpa och sötpotatis. Här är receptet...

1 kg pumpa, nettovikt 800 g
1 st sötpotatis
2 st gula lökar
4 st vitlöksklyftor (5 st för mer smak)
1 msk smör
1 msk oliv- eller rapsolja
1.5 l hönsbuljong
3 dl visp- eller matlagningsgrädde
salt och nymalen svartpeppar

1. Skala och gröp ur pumpan. Ta bort kärnorna och skär köttet i mindre bitar.
2. Skala sötpotatisen och skär den i bitar.
3. Skala och grovhacka den gula löken och vitlöken.
4. Hetta upp olja och smör i en gryta. Lägg ner pumpa, sötpotatis och löken. Låt fräsa i några minuter utan att det tar färg.
5. Häll på buljongen och koka sakta tills grönsakerna är mjuka, cirka 20 minuter. Hit kan soppan förberedas i förväg.
6. Mixa soppan, tillsätt grädden och värm.

Jag tillsatte även chilli och lite vitt matlagningsvin.
 
 
/ E

Skaffat träningskort!

Har idag återigen börjat träna på mitt kära friskis, har inte tränat där sedan innan sommaren. Jag föredrar gruppträning så skaffade endast ett sådant kort. Testade idag för första gången på IW (indoor walking), det var ett riktigt bra pass som jag kommer köra flera gånger.
Nu i början på mitt nyttigare liv är det såklart svårast att hålla mig ifrån alla underbara sötsaker. Är ju så van vid att äta bakverk i skolan. Åt nyss sallad till lunch och sötsuget kommer ju därefter, jag hoppas att en kopp kaffe lindrar mitt sug!
 
Min plan är nu att träna minst 5 gånger i veckan fram tills min flytt till Sälen.
 
 
/ E

Morgonpromenad

Goddag goddag, Ulrika här! Jag tänkte ju ta tag i det här med att vara en soffpotatis och därför lyckades jag ta mig ut på en liten morgonpromenad imorse. Kanske hjälpte faktumet med att det blev vintertid idag mig för då vaknade jag ju en timma tidigare än vad jag först trott! Som städerska jobbar man inom hus HELA dagarna och sen efter jobbet är jag för trött för att ens gå ut när man äntligen kommit hem. Det är rätt sorgligt eftersom jag är en riktig naturälskare och gillar utomhusliv i alla väder så ni kan förstå att jag inte trivs med min nya livsstil som (fritids-)soffpotatis!!

Här kommer dessutom ett intressant fakta:
Ett Äpple Innehåller Lika Mycket Socker Som En Kanelbulle... fast välj ÄPPLET för det har nyttiga sockerarter i sig å mer näring såklart :)

Nystart!

Det har nu gått ett år exakt sen vi kom hem från Australien. Snart är det dags att flytta åt olika håll, Ulrika ska till sin pojkvän Patrick i Holland och Elin ska säsongsjobba som bagare i Sälen. Vi har tänkt att vi ska uppdatera varandra genom bloggen och hålla koll på varandras träning och kost då vi båda vill leva mer hälsosamt. Våra liv i Sverige ser helt annorlunda ut när man jämför med hur vi levde i Australien. Elin har i dagarna tagit examen från sin 40 veckors långa utbildning inom Konditori och bageri. Denna period bland alla godsaker har bidragit till några extrakilon. Ulrika har jobbat som städerska under hela den här tiden och även om hon har rört på sig varje dag i jobbet så har glädjen att motionera försvunnit.
NU vill båda ha en nystart och satsa på sig själva och sin egen hälsa för att må bra, helt enkelt! Med cirka en månads ledighet innan till Sälen vill Elin lägga sin tid på att gå tillbaka till det hälsosamma liv hon kom hem med från Aussie. Ulrika har ganska nyligen släppt på alla krav och blivit en soffpotatis men tänker ändra på detta, hon med.
 
Bloggen tillägnar vi varandra och ser fram emot inspiration och stöttning från båda håll. Skulle någon annan halka in och läsa får vi hoppas att ni också känner er inspirerade!
Nu kör vi!

RSS 2.0