Earlybird

Körde ett pass på friskis redan klockan 7 imorse. Skönt att börja dagen tidigt även att jag är helt ledig, speciellt eftersom det är mindre folk som tränar på morgonen. Körde jympa medel, 45 min.
Var även ute på en PW/jogging runda på eftermiddagen, mina benhinnor gjorda dock himla ont :(

Kokade en god soppa idag på pumpa och sötpotatis. Här är receptet...

1 kg pumpa, nettovikt 800 g
1 st sötpotatis
2 st gula lökar
4 st vitlöksklyftor (5 st för mer smak)
1 msk smör
1 msk oliv- eller rapsolja
1.5 l hönsbuljong
3 dl visp- eller matlagningsgrädde
salt och nymalen svartpeppar

1. Skala och gröp ur pumpan. Ta bort kärnorna och skär köttet i mindre bitar.
2. Skala sötpotatisen och skär den i bitar.
3. Skala och grovhacka den gula löken och vitlöken.
4. Hetta upp olja och smör i en gryta. Lägg ner pumpa, sötpotatis och löken. Låt fräsa i några minuter utan att det tar färg.
5. Häll på buljongen och koka sakta tills grönsakerna är mjuka, cirka 20 minuter. Hit kan soppan förberedas i förväg.
6. Mixa soppan, tillsätt grädden och värm.

Jag tillsatte även chilli och lite vitt matlagningsvin.
 
 
/ E

Kommentarer
Postat av: Ulrika

Hihi, jag ser att du tog pumpa-pratet till en annan nivå! Nappade du på mitt förslag om sötpotatis eller? Värdpappan Garry lagade ju utsökt sådan i London vill jag minnas!

2013-10-29 @ 19:49:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0